dinsdag, mei 25, 2010

Zorgeloos werkenDankzij dit perfecte filmpje dat ik vanmorgen zag (van een collega beelddenker!), begrijp ik ook beter mijn eigen zakelijke houding. Ik ben al heel lang zelfstandig ondernemer, maar met het gevoel dat dat eigenlijk niet klopt. Zaken doen en daar rijk van worden is namelijk helemaal mijn ding niet. Geleidelijk aan leerde ik wel dat het beeld van de winstbeluste zakenman voor meer mensen niet het ideaal is. Er zijn veel mensen die niet alleen voor het geld leven. Maar dat groepje voelde toch aan als de meer wereldvreemde subcultuur naast de hedonistische graaiers die de dienst uit leken te maken en er lachend met de winst vandoor gingen. Nu komt er geleidelijk steeds meer kennis die aantoont dat ik toch normaler ben dat ik vreesde te zijn. Dat geeft me weer wat hoop.
Ik had zelf al ontdekt dat juist de echt goede professionals niet doen wat ze doen vanwege het geld. Ze doen wat ze doen met hart en ziel zoals dat heet. Met passie omdat het hun 'ding' is. Volgens dit filmpje hoeft geld er alleen maar voor te zorgen dat je zorgeloos aan het werk kunt. Het wordt hier keurig voor je uitgetekend. He he dat begrijp ik tenminste. Snap jij nu wat ik bedoel?

3 opmerkingen:

Martien van Steenbergen zei

Mooi Harry! Zie ook http://www.ted.com/talks/dan_pink_on_motivation.html

Martien van Steenbergen zei

Nog een link naar artikel op TED over hetzelfde onderwerp.

http://blog.ted.com/2010/05/dan_ariely_asks.php

Martien van Steenbergen zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.