donderdag, juli 01, 2010

innovatie is niets nieuws


Er zijn veel initiatieven gaande om de noodzakelijke veranderingen in de wereld in gang te zetten. Vandaag zijn minstens twee congressen gaande hierover: Community of Talents en http://economytransformers.com/ Op het laatste spreekt Rutger.
Ik heb getwijfeld of ik zou gaan. Wat kan ik daar halen of brengen? Maar een griepvirusje en andere beperkingen hebben me hier gehouden. Vooral op gevoelsniveau mis ik dan van alles. Inhoudelijk is het vlgs mij ERG ineffectief...
Er bestaan al beproefde methoden om innovatie te realiseren. Dat wiel is er al lang! Maar innovatie als georganiseerd proces is nog vrij zeldzaam. Dat is wat Corey Billington en Rhoda Davidson terecht in de markt zetten.

Voor veel overheden en ondernemers is à priori samenwerken de echte vernieuwing in hun paradigma. Het is nu vaak zo, dat de een naar de ander kijkt en zich afvraagt: "Hoe ben jij veilig genoeg voor mij om met de billen bloot te gaan al voordat ik al mijn zekerheden heb dichtgetimmerd."
De gevestigde orde zal elke verandering tov haar dichtgetimmerde belangen instinctief verdedigen. Dus de jonge honden die het nieuwe truukje (effectief meriocratisch projectmatig netwerken) het snelst en handigst weten te exploiteren worden de volgende generatie machthebbers. De richting van de evolutie staat al vast sinds het begin der tijden, alleen de exacte uitkomst in jouw en mijn geval blijft een verrassing.

Geen opmerkingen: