woensdag, januari 19, 2011

besef van onderlinge afhankelijkheid

Wij zijn zoogdieren, kuddedieren met extra mentale functies. Gevoelsmatig worden we blij als we ons natuurlijk gedrag kunnen volgen. Dat inzicht letterlijk in bedrijf brengen is dus wel slim als je je organiseert. natuurlijk.
;-)

Amplify’d from www.duurzaamnieuws.nl

De menselijke maat van zaken doen
“Vroeger op de boerderij waren wij gewend voedsel te delen, onze buren te helpen oogsten als de regen te vroeg kwam,  en om met respect om te gaan met natuurlijke hulpbronnen . Dit besef van onderlinge afhankelijkheid voeren wij nog steeds door in de bedrijfsvoering. Kennis en respect voor elkaar, dát is de motor waar dit bedrijf al 25 jaar succesvol op draait. Onze kernwaarde is dan ook: de mens is belangrijker dan de euro. “ Dat zegt Henk Willem van Dorp, oprichter van het gelijknamige installatiebedrijf, dat haar succes graag maatschappelijk wil delen.

Directeur Gijs Folmer vult aan: “Binnen Van Dorp installaties draait alles om ‘de menselijke maat’. Natuurlijk, het is een groot bedrijf, dus papierwerk is nodig. Maar hier kom je niet tegen dat een protocol is gehandhaafd en ‘het kalf toch is verdronken’.  Maatschappelijk Betrokken Ondernemen is verweven in onze gehele bedrijfsvoering en daarbuiten, zowel dichtbij als ver weg.”
Read more at www.duurzaamnieuws.nl
 

Geen opmerkingen: