maandag, maart 26, 2007

DeukDeze maandagmorgen lijk ik met één blik uit het raam 500 euro armer geworden. Het zilverkleurige peugeootje dat ik in België heb gehuurd, vertoont een diepe deuk naast de rechterkoplamp. Ik neem nooit de extra verzekering, dus dit moet ik zelf betalen. De enige dader die ik kan verzinnen is een nachtelijke passant in de Varenstraat. De moddervlekken zitten er nog op. Vluchtmisdrijf heet dat. Gerda vindt het maar niks als ze dit leest. Het kan toch ook net zo goed in Nederland zijn gebeurd? Nou miet op mijn oprit en tijdens de visite bin mijn moeder zou ik zo'n klap zeker hebben gehoord op die stille zondagavond. Na mijn sessie met de Douanedeskundigen fotografeer ik maandagmiddag uitgebreid de deuk en doordenk ik alle mogelijke verklaringen op hun waarschijnlijkheid. Ik bespreek alle voors en tegens nog uitgebreid door de telefoon met Gerda, maar ik kom er niet uit. In de Varenstraat is geen spoor van een ongeluk te zien. Dus bel ik de verhuurder in Mechelen. Over die deuk. Dan blijkt dat ik de auto met deuk en al heb gehuurd! Hij zat er al in! Met enige goede wil kan ik het zelfs zien op de doorslag van mijn huurcontractje... Nou, ik heb me gelukkig zorgen gemaakt voor niks. Ik kan wel wat goed nieuws gebruiken. Dus lach je maar een deuk.

Geen opmerkingen: