zaterdag, juni 06, 2009

Begrippenhygiëne

Vandaag ging ik voor Gerda in boekhandel "de Groene Waterman" het boek "Innerlijke medicijn" ophalen. Boekhandels op zaterdag zijn gevaarlijk terrein. Ze beiden schijnbaar een overvloed aan tijd voor elk willekeurig onderwerp dat zich daar aanbiedt. Ik had het met Gerda net over 'nog studeren' gehad. Iets dat we later (hopelijk) kunnen doen als alle andere levensverplichtingen achter de rug zijn. Zij zou psychologie gaan doen en ik wiskunde. Dus mijn aandacht gaat in die winkel naar een boek dat de relatie behandelt tussen wiskunde en politiek(!) Een wijdlopend en zeer genuanceerd betoog voor als ik wel erg veel tijd over ga hebben, besloot ik. Maar er stond wel een heel mooie term in: "Begrippenhygiëne". Die herkende ik meteen en ga ik vaker gebruiken. Want daaraan ontbreekt het op vele terreinen. Erg veel terreinen zijn zeer sterk vervuild zeg maar op dit aspect.

Geen opmerkingen: