vrijdag, januari 04, 2008

Begonnen

Vandaag ben ik, zoals ik al beloofde, begonnen met het opschrijven van mijn gedachten over gezondheid. Wat in mijn hoofd snelle samenhangende idee├źn zijn, blijken bij zorgvuldige formulering ellenlange verhalen te zijn. Dat heb ik niet 1-2-3 op papier merk ik. Maar een goed begin is het halve werk. Nu de andere helft nog... Wie wil, mag meelezen en meedenken. Ik wil in ieder geval wat ik erover denk expliciet geformuleerd hebben, voordat we het effect van Gerda's actuele behandeling kunnen meten. Alleen zo krijg ik een betrouwbare bevestiging van mijn vermoedens. Stel dat ik gelijk heb - wat ik van harte hoop en natuurlijk van mijzelf aanneem - dan ben ik geloofwaardiger als ik dat vooraf benoem.

Achteraf gelijk hebben is geen kunst. En als ik ongelijk krijg, zal dat blijken uit Gerda's verminderde conditie. Dat zal dan meer aandacht vragen dan mijn gekwetste ego of verdampte illusies. Dus ik ga onze vermoedens tot een sluitend betoog smeden. Want zoals ik al eerder zei, de piste die Gerda nu volgt is hoopgevend, juist omdat de achterliggende argumentatie zo past bij alles wat ik dit leven heb geleerd. Met keihard vallen en opstaan ook. Dus ik ben blij dat ik ben begonnen...

Geen opmerkingen: