maandag, januari 07, 2008

Dilemma


Vanmorgen kreeg ik een bericht van iemand die op termijn in een ecologische gemeenschap in de Vogezen wil gaan wonen. Dat is het tegenovergestelde van ons plan om naar Antwerpen te gaan. Het herinnert me aan mijn ecologische fantasie├źn, die werden aangewakkerd door de samenwoondiscussies die Gerda en ik jaren voerden. Eind 2004 dachten we erover om naar Clabecq te gaan. Dat is gelukkig niet doorgegaan. Een snelle blik op hun site leert dat ze nu amper verder staan met hun plannen dan toen. Ze klinken inmiddels hoogstens iets realistischer. Jammer toch dat weinig idealisten de onaangename kanten van de harde werkelijkheid afdoende naar hun hand weten te zetten. In mijn dromen ontmoet ik zelf ook veel minder weerstand dan in de praktijk. Tussen droom en daad enz.... En toch vormen onze idealen de lichtende bakens. Maar de primitieve kant van ons zal pas in beweging komen als zijn comfort ingrijpend wordt bedreigd. Uit bed komen viel al tegen... ;-)

Geen opmerkingen: