donderdag, mei 01, 2008

1 mei

Het eerste wat ik me afvraag als ik s'ochtends wakker ben is "Wat voor dag is het vandaag?" Ik ben gevoelig voor de extern bepaalde sociale boodschappen daarin. Op zondag "mag" ik blijven liggen, op een weekdag "moet" ik werken, ook al ben ik al jaaaren "vrij" ondernemer. Mentaal ben ik sterk onder invloed van allerlei conventies. Dat geeft een gevoel van orde en vormt meestal een prettig kader. Gisteren was het in Nederland koninginnedag. Vreemd om er niets van te merken. Vandaag is het hier de 1 mei viering. Het schijnt dat er een wielerkoers langskomt vandaag, maar veel beweging veroorzaakt ook dat niet. Omdat het werk nog in stapels om me heen ligt. wil ik vandaag wel wat doen, maar ik merk aan mijzelf dat ik een soort ongericht ben vandaag. Ik hoop dat ik dat in mijn voordeel kan ombuigen.

Geen opmerkingen: