donderdag, september 21, 2006

Los de kies-pijn op.

De feiten boven tafel krijgen, hoort meer bij het dagelijkse werk van een journalist dan bij mij als leek. Weet jij hoe ik op een makkelijke en betrouwbare manier kan inschatten wat infromatie werkelijk waard is? Ik kan gewoon niet alle informatie en contra-informatie tegen elkaar afwegen. Ik heb gisteren weer de hele dag gelezen op internet. Gerda kappittelt al mijn fanatisme. Ik lijk - en dat is een deel van mijn probleem nu - zelfs niet meer te kunnen varen op wat gerenommeerde publicisten aandragen. Ik constateer dat er veel, heel veel, veel te veel informatie is op het net. Maar nergens een eenduidige persoonsonafhankelijke keuzewijzer. Hoe kies ik NU met welke argumenten?

Volgens mij is er een enorm gat in de markt voor wat betreft het onderscheiden van zin en onzin. Het ontbreekt me niet zozeer aan informatie, maar aan keuze-criteria. Het vormgeven van een eerlijke zakelijke en doelmatige constructie daartoe is "een zaak" op zich. Ik heb daar veel rijpe idee├źn over, maar daarover meer bij een betere gelegenheid...

Geen opmerkingen: