vrijdag, november 17, 2006

Mijn tob drie.

Tegenover zakelijke relaties verklaar ik mijn terughoudendheid in het aannemen van opdrachten met een verwijzing naar die ene grote opdracht die ik onder handen heb. Mijn favoriete "pet-project" zoals ik dat in quasi-engels zakenjargon noem, is natuurlijk Gerda's Gezondheid. Het is mijn über-egoïstische inspanning om alles uit de tijd te halen die ons samen is gegeven en deze ook nog eens te maximaliseren. Kortom een Specifiek, Ambitieus, Resultaatgericht en Tijdgebonden doel, geheel conform het SMART-acroniem. Gerda's Gezondheid staat dus ook bovenaan het prioriteitenlijstje dat ik na de zomer voor mijzelf heb gemaakt en dat nu boven mijn bureau hangt. Op 2 - hiermee nauw verbonden - staat de herinrichting van ons bestaan. Het dagelijkse gevecht om regelmaat en voorspelbare orde. Op drie is er pas weer ZICHT...
Daarmee is een andere ambitie intussen stilletjes gerealiseerd: Het verschil tussen privé en zakelijk is geschiedennis. Anderen hebben dat zo'n honderd jaar geleden ooit uitgevonden. Nooit begrepen. Ik heb maar één leven en alles wat ik daarin doe, om te bereiken wat ik wil is werk. Of het nu huishoudelijk werk is of werk waar een ander voor betaalt...

Geen opmerkingen: