vrijdag, september 17, 2010

Brandpunt onder de grens


Zit ik in Caffee Nation mijn werkdag voor me uit te schuiven, komt daar een cameraploeg binnen met Fons de Poel van Brandpunt. Wa moeten die Hollanders hier!? Een itempje over de pedofiele priesters natuurlijk. Het blijft wel KRO. Enkele gasten werd hun opinie gevraagd. Hoewel ik de Antwerpenaars de eer gunde, is ook mijn reactie verfilmd: "Je kunt beter je kinderen geloven dan de paus." 't Kwam er uit dankzij de verfilming van Elsschots KAAS die ik woensdag zag. De scene waarin Laarmans zijn zoon slaat als deze zijn mond terecht open doet, kwam spontaan omhoog.
Ik ben natuurlijk benieuwd wat hiervan zondagavond op TV gaat komen. Maar zolang de mannen in jurken kiezen om het meest vruchtbare deel van God's schepping in het duister te houden (zie hun outfit) hebben ze het nog niet echt begrepen, denk ik. Dat brandpunt blijft een eh... gevoelig punt. Ook de onfeilbare paus geeft toe dat dat deel zich aan het redelijke verstand onttrekt.

Geen opmerkingen: