donderdag, september 30, 2010

converging trends?

Er komen in mijn hoofd een paar trends bij elkaar. Dus even noteren en graag jouw opmerkingen daarover:
1.
De digitale globalisering van werk. Voor veel dienstverleners en breinwerkers is het dankzij de digitale techniek bijna irrelevant waar je werkt. Dat ik dit stukje schrijf vanuit Antwerpen doet er niks toe, want het is nu alweer wereldwijd beschikbaar.
2.
De toegang tot wereldwijde netwerken creëert tegelijkertijd juist behoefte om lotgenoten of geestverwanten daadwerkelijk te ontmoeten. Barcamps, meet-ups en andere simpele zelforganiserende contactmogelijkheden in 'het echt'. Eén stap verder is het nu alleen nog maar recreatieve coachsurfing.
3.
Er gaan (m.i.) terecht stemmen op om het oude gilde systeem weer tot leven te wekken. Ik speel ook met dat idee. Dat borgt kennis en ervaring over generaties heen en wortelt de nieuwe ontwikkelingen in een gevestigde menselijke structuur. Jonge mannen die de wereld nog willen veroveren reisden vroeger als 'Wandergesel' over de wereld om zich voor nog meer ervaring en lering aan te bieden bij een gevestigd meester. Die behoefte is er nog steeds. Wereldwijd ervaring op doen, komt weer terug als serieus punt op een CV.

En dat dan allemaal bij elkaar enzo... Dat zie ik ook zelfstandige dertigers studio hoppen. Een half jaartje dublin en dan via chicago, tokio over moskou naar huis om dat echt een eigen tent neer te zetten.

Geen opmerkingen: