zondag, januari 28, 2007

Prettige zondagZondag aan het ontbijt werd ik mobiel (peperduur) gebeld door Rosa. Ze was begonnen aan haar afscheidssaunasessie met de vrouwen uit mijn oude 'samenwoon'-constellatie: Mijn ex Loes, haar beste vriendin Janet en haar dochter Arja, die een soort zusje is voor Rosa. Nu bleek er een soort etentje achteraangeplakt. Arja's broer Elmer en zijn vader Garrie, de ex van Janet zouden ook van de partij zijn. Met mij als opvallend afwezige. Dus of ik ook zin had om te komen. Dat was wel een soort morele overval. Ik zie Rosa al jaren te weinig en zielsgraag. En nu krijg ik een uitnodiging die volstrekt niet in mijn dag past, maar me wel in mijn hart raakt. En oude patronen oproept. Ik heb het na ampele overweging vriendelijk moeten afwijzen, dus het is zonder mij genoegelijk doorgegaan hoorde ik later.

Toen vorig week duidelijk werd dat de chemo tenminste een week zou worden uitgesteld, concludeerden Gerda en ik dat we dan tenminste konden voldoen aan de uitnodiging van mijn schoonzus Ria om deze zondag op haar verjaarsfeestje te komen. Een mooie gelegenheid om veel verwaarloosde contacten aan te halen. En voor het eerst zijn Gerda's kinderen alle drie meegegaan. Het was supergezellig. Veel gefotografeerd met Ria's digitale kadootje. Dus die foto's staan elders.
Ik geniet me suf van wat ik vroeger meed: Die typische van der Velde sfeer. Het is heerlijk om tussen mijn broers aan tafel te zitten en mee te kletsen. Paul heeft natuurlijk veel gespeeld met zijn medemuzikanten. Bart heeft zowaar zijn debuutoptreden in het buitenland gedaan. Lekker een blues meegespeeld. In G geloof ik. :-) Herinnert me aan het eerste opterden van onze band. Dat was een set met telkens hetzelfde bluesnummer, maar ter variatie in een andere toonsoort. Blues in A gevolgd door blues in E enzovoort...

Geen opmerkingen: