dinsdag, maart 06, 2007

Eh...

Alleen in Utrecht, gisteren bespreking bij De Douane en vandaag kennisgemaakt met een nieuw Politieonderdeel. Die willen zichzelf en hun omgeving helder maken waarvoor ze staan en waarvoor ze dienen. Na het gesprek hebben we allemaal het gevoel: "Dat plaatje gaan we ergens in april maken." Door de regen terug met het Greenwheelsautootje. In de Huizingalaan is Touria aan het schoonmaken. Een leuke verrassing elkaar te zien. Ze is hoogzwanger van haar derde kind en ze vraagt of haar man het werk mag overnemen als zij het niet meer kan. Dus zo hard zijn deze inkomsten nodig denk ik dan. Maar graag, het is hard nodig met mijn twee adolescente huurders. Vannacht waren we allemaal thuis, maar ik heb geen contact gezocht. Het gevoel van ''thuis landen op je eigen veilige plekje'' verhoudt zich daar niet goed mee. Als er anderen, niet-intimi, door jouw teritorium waren, verdampt dat gevoel meteen. En die prijs vind ik wel hoog. Als ik dan zo door Nederland rij, zoals vandaag, helemaal het kleine ondernemertje, heb ik eigenlijk geen huis nodig. Een bed en internetaansluiting volstaat. Een hotelkamer bijvoorbeeld.

Gisteravond ben ik nog wel even naar de buurtvergadering geweest om de inmiddels vertrouwde gezichten nog een bij elkaar te zien. Fanatiek zal deze buurt niet snel worden, maar iedereen is vriendelijk. Ook daar vragen; "Ik dacht dat je verhuisd was?" Tja, ik weet het zelf ook niet zo goed meer. Mijn oerhollandse bedrijf draait lekker en in Belgi├ź begint het er op priv├ęgebied juist overzichtelijker uit te zien. Hoe krijg ik dat bij elkaar? Gelukkig is er nu internet. Als 'thuisondernemer' blijk ik -zoals ik hoopte en wenste- weer vooraan te zitten in wat een echte trend aan het worden is. Als je goed bent in je werk, begin je voor jezelf en kweek je een netwerk. En netwerken op zich evolueert ook naar een comfortabeler niveau. Dankzij internet die nu zijn volgende ontwikkelingsfase ingaat onder de titel web 2.0. Dus netwerken, contacten maken en onderhouden en je zelf presenteren en je werk verspreiden, je hoeft er de deur niet meer voor uit. Alleen groepsbesprekingen blijven onvermijdelijk. Meer voor het gevoel van eenheid en gezamenlijk belang. Gisteren kreeg ik een uitnodiging voor een lokaal ondernemersnetwerkje, per brief notabene. ;-)

De functionele inhoud kan allemaal digitaal. Ik ben begonnen voor al mijn opdrachten een wiki in te zetten. Daarop kunnen mijn klanten elk moment reageren en meewerken aan de duidelijkheid die ik hen verkoop. Ik laat voorlopig de boel zich zo geleidelijk verder ontwikkelen. Als Rosa over een paar maanden terug is, wil ze misschien hier wonen. Maar ik weet ook niet of dat wel een goed idee is. Komt tijd komt raad.

Geen opmerkingen: