dinsdag, december 12, 2006

Tja

Jaap de Lange belde vandaag om even bij te praten. Zijn zaken gaan voorspoedig en hij heeft goede mensen ontmoet bij Jam vertelde hij. Geen Harry's maar niet verkeerd. ;-) Ik vertelde hem dat het leven de laatste tijd net een soort computergame is waarbij ik op een bijna te moeilijk level terecht ben gekomen. Ik leer veel, maar dat gebeurt zoals altijd voornamelijk via fouten. Soit.

De dag begon stralend en soepel. Kids op tijd geordend de deur uit en ik ook. Ik bedankte mijn engel al. Dichtbij Leuven werd het al anders. De politie hield drankcontrole. Om negen uur op de dinsdagochtend. Ik moet er niet aan denken... Gelukkig had Gerda gezorgd dat alle papieren bij de hand waren. Zo was ik toch nog vroeg in het ziekenhuis. Maar we waren niet zomaar vertrokken. De auto gaf één kik en hield het daarna voor gezien. We hebben een uur in de auto zitten zonnen tot de Touring kwam (De Vlaamse ANWB). De startmotor bleek stuk. De auto aangeduwd. Naar huis gereden. Gerda uitgeladen en meteen naar de garage. Dan blijkt het grote voordeel van persoonlijke betrekkingen: Ondanks de drukte daar hebben ze de auto meteen gerepareerd. Ze wisten van Gerda's situatie en ik heb de wagen zoëven om vijf uur op kunnen halen. Vandaag al flink gewandeld dus, het is 20 minuten lopen naar de garage. Tussendoor ook lekker gefietst. Met Jelles fiets naar de fietsenmaker in het volgende dorp Reet. (Ja zo heet het echt, kijk maar op Google Earth) En daar de mijne weer opgehaald en langs de supermarkt in Rumst terug. Zo leer ik Vlaanderen kennen.

Geen opmerkingen: