vrijdag, september 15, 2006

Tegen wie heb ik het nu?

Bloggen is zoiets als harddop denken. In m'n eentje. En tegelijkertijd sta ik toe dat 'de ander' dat jij meekijkt. Vertrouw ik er op, dat we voldoende hetzelfde zijn? Of is het juist het verschil tussen jou en mij wat het de moeite waard maakt andermans blog te lezen? Waarschijnlijk het laatste... Voor mij althans. Alleen dat wat ik nog niet ken, wat vreemd en nieuw voor mij is, kan mijn interesse wekken. Hoewel, juist dat wat ik ken, maar mis, dat is het allerinteressants.

Het blijft dus spannend om te ontdekken hoe dit werkt. Het is, denk ik, een universele spanning. Enerzijds wil ik vrij en uniek zijn, maar evenzeer hunker ik ernaar erbij te horen, bij iets dat groter is dan ikzelf, of het nu een warme groep mensen is, of een inspirerend ideaal. Echt alleen voor mezelf leven lijkt me saai, maar me 100% wijden aan iets buiten mij voelt ook niet ok. Het zal dus moeten samenvallen. Wat een gefilosofeer weer.

Geen opmerkingen: