woensdag, februari 14, 2007

Losse eindjes


Ik wou jullie niet in verleiding brengen. Maar een belangrijk los eindje was het betalen van bijna 10.000,= euro aan de notaris. Het aankoopbedrag stond al anderhalve maand te wachten op zijn rekening, maar de registratierechten, notariskosten enzo moesten nog komen. Dus ik onbekommerd naar de notaris die me ter zitting op de zinsnede wees; ''De bedragen die bij akte betaald dienen te worden...'' Ik had natuurlijk vanzelf moeten snappen dat dat dus ook vooraf gestort had moeten zijn. Ik had het fijn gevonden als hij het iets eerder had gesuggereerd. Ik koop niet elke dag een huis. Afijn, ik maar niet gezaagd ( = gezeurd) over zijn begeleiding. Soit. De simpelste oplossing in dit internettijdperk bleek om in de auto te stappen, naar Breda te rijden en het Nederlandse postkantoor te ontdoen van 12.000,=, het maximum dat ze mee willen geven. Even na vijven lag het geld op de balie bij de notaris. Waarmee dat losse eindje is afgehecht. Toch maar eventje een fotootje van gemaakt... ;-)

Geen opmerkingen: